Asigura viitorul copilului si familiei tale

Cercetarile continue asupra celulelor stem reprezinta o cale de a promova cunoasterea modului in care se dezvolta un organism dintr-o singura celula si felul in care celulele sanatoase inlocuiesc celulele deteriorate in organismele adulte. Cercetarea celulelor stem este unul dintre cele mai fascinante domenii ale biologiei contemporane dar, generand noi descoperiri asupra modului in care pot fi folosite acestea in cazul bolilor care pana nu demult erau considerate a fi incurabile.

Datorita progreselor care se fac in domeniul celulelor stem si al aplicabilitatii lor in medicina si nu numai, din ce in ce mai multe familii aleg sa stocheze celulele stem recoltate din sangele si tesutul cordonului ombilical intr-o banca de celule stem specializata. Astfel, alegand serviciile StemSure, vei avea asigurarea ca tesutul si sangele prelevat pentru recoltarea celulelor stem vor fi pastrate in cea mai inalt acreditata banca privata de sange ombilical si tesuturi din Marea Britanie si singura care detine acreditarea JACIE – cel mai inalt standard din Europa, care detine autorizatie HTA (Organizatia guvernamentala Human Tissu Authority), precum si alte acreditari dupa toate standardele importante din Marea Britanie, cum ar fi UK NEQAS si ISO.

Motivul pentru care celulele stem sunt speciale

Celulele stem sunt capabile sa se divizeze si sa se reinnoiasca pentru perioade lungi de timp si spre deosebire de celulele musculare, celulele sangvine sau celulele nervoase, celulele stem se pot replica sau prolifera in repetate randuri.

Atunci cand o celula stem se divizeaza, fiecare noua celula are potentialul fie sa ramana o celula stem, fie sa devina un alt tip de celula cu o functie mai specializata, cum ar fi o celula musculara, o celula sangvina sau o celula nervoasa. Astfel, intr-un mediu de laborator, se pot produce milioane de celule stem nespecializate datorita unei populatii initiale restranse de celule, care se pot prolifera timp de mai multe luni, datorita capacitatii lor de auto-reinnoire.

Celulele stem au potentialul remarcabil de a se dezvolta in multe tipuri diferite de celule regasite in organism si pot fi considerate „mecanicii” corpului, functionand asemeni unui sistem de reparatii intern. In cazul anumitor organe, cum ar fi intestinul si maduva osoasa, celulele stem se impart in mod regulat pentru a repara si a inlocui tesuturile uzate sau deteriorate.

De exemplu, daca o persoana a suferit un atac de cord care a cauzat o deteriorare a tesutului cardiac, ar putea fi posibila stimularea cresterii tesutului sanatos transplantand celule cultivate si pastrate in banca de celule stem, care mai apoi sa fie implantate direct in inima pacientului. Avand in vedere abilitatile lor regenerative unice, celulele stem ofera noi posibilitati pentru tratarea bolilor precum diabetul si bolile cardiace, motiv pentru care reprezinta o solutie care merita sa fie utilizata de catre toata lumea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *