Uncategorized

Banda de kinesio taping și multiplele sale utilizări

Durerea musculară, rănile și alte afecțiuni legate de starea mușchilor pot fi un obstacol, mai ales când tot ce vrei să faci este să-ți ții corpul în mișcare. Partea bună este că, datorită benzilor de kinesio taping, poți să-ți ușurezi durerile cauzate de sportul intens sau de antrenament mult mai rapid.

Când este aplicată corect, banda de kinesio taping se va simți ca un alt strat de piele, fără a vă împiedica sau a vă limita mișcarea. Acest lucru se datorează faptului că aceasta imită elasticitatea și grosimea pielii umane. 

Iată câteva dintre celelalte beneficii ale kinesio taping:

Umflarea și inflamația cauzate de leziunile musculare pot fi deranjante, însă acestea nu sunt altceva decât reacția organismului la o leziune. Chiar și un antrenament la sală vă poate provoca umflarea mușchilor. În loc să luați medicamente pentru durere sau antiinflamatoare, aplicarea cu bandă kinesio taping oferă o abordare profundă, cu puține efecte secundare, ba chiar inexistente. 

S-a constatat de multe ori că banda de kinesiologie poate ajuta la reducerea umflăturilor și vânătăilor musculare. Elasticitatea benzii de kinesiologie ridică pielea departe de țesutul umflat de dedesubt. Prin urmare, oferă mai puțină rezistență fizică la eliminarea lichidelor reținute de către sistemele dumneavoastră de drenaj limfatic și venos. 

Banda de kinsio taping creează spații pentru a preveni frecarea

O cantitate mică de spațiu articular între oase le va face să se atingă sau să aibă mai multă presiune unul asupra celuilalt. Când se întâmplă acest lucru, poate fi destul dureros.

Mai multe studii au arătat că tapingul kinesiologic mărește spațiul din sistemul articular al genunchiului.  Aceleași rezultate s-au văzut și când aceasta a fost aplicată pe umeri. Banda de kinesiologie creează spațiu suplimentar, iar acesta nu numai că împiedică frecarea oaselor, dar va reduce și umflarea. Când este aplicată corect, există o modificare a gradientului de presiune în zona de sub piele, care îmbunătățește fluxul de lichid limfatic, ceea ce reduce umflarea.

Tapingul îmbunătățește circulația sângelui și a lichidelor

Sistemul nostru limfatic este modul în care corpul nostru reglează orice umflare și acumulare de lichid. Probabil că ești conștient de faptul că durerea este cauzată de umflare. Astfel, banda kinesiologică îmbunătățește circulația sângelui și a fluidelor în organism, ceea ce ajută la crearea de spații între articulații și de spațiu suplimentar sub piele. Acest lucru stimulează fluxul lichidului nostru limfatic în organism. 

Tapingul stimulează recuperarea vânătăilor și a contuziei

Vânătăile și contuziile se formează atunci când venele mici și capilarele se sparg sub piele. Acest lucru provoacă sângerare internă, deși majoritatea nu sunt severe pot fi destul de dureroase. Astfel, puteți preveni această situație prin folosirea acestor benzi de kinesio taping, care sunt extrem de eficiente, dacă vă confruntați cu probleme de acest fel.

MovKinetic vă ajută să eliminați complet orice tip de durere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *