Uncategorized

Când se impun extracțiile dentare și unde puteți să le realizați cât mai profesional?

Procedurile care vizează extracții dentare chirurgicală sunt efectuate atunci când dintele nu poate fi tratat nicidecum. Acest lucru se întâmplă atunci când dintele nu a erupt complet sau când dintele a fost rupt sub linia gingiei.  În această procedură, medicul dentist poate efectua o incizie pentru a ridica țesuturile moi care acoperă dintele. În unele cazuri, dintele poate fi împărțit în mai multe bucăți pentru a facilita îndepărtarea acestuia. Extracțiile chirurgicale sunt de obicei efectuate sub anestezie generală. Extracția dentară este ultima opțiune care poate fi considerată o soluție dentară. Consultarea dentistului vă poate ajuta să înțelegeți de ce este nevoie de extracții dentare în anumite momente.

Un pacient are două seturi de dinți – dinți de lapte și dinți permanenți. Dinții de lapte sunt primul set de dinți pe care îl produce organismul. Când acest set de dinți cade, al doilea set de dinți care sunt dinții permanenți înlocuiește dinții de lapte.

Dinții permanenți sunt meniți să rămână sănătoși toată viața. Cu toate acestea, extracțiile dentare poate fi necesară în următoarele cazuri:

1. Leziuni ireparabile ale dintelui din cauza cariilor severe

Acest lucru se întâmplă atunci când cariile dentare ajung în centrul dintelui. Bacteriile produse de carii pot invada în profunzime dinții și pot provoca o infecție. În acest caz, o procedură stomatologică poate ajuta la tratarea infecției. Cu toate acestea, dacă infecția este severă, poate fi efectuată extracția pentru a evita răspândirea infecției.

La Dental Medical, stomatologii noștri vă vor examina dintele afectat și vă vor recomanda cea mai bună opțiune dentară. Indiferent dacă este un tratament sau o extracție dentară, suntem siguri că vă oferim cea mai sigură, mai confortabilă și nedureroasă procedură care se potrivește nevoilor dumneavoastră.

2. O soluție bună pentru o boală parodontală

Boala parodontală este o infecție a gingiilor, ligamentelor parodontale, osului alveolar și a altor structuri din jurul dinților. Cel mai timpuriu stadiu al bolii parodontale este gingivita, care este o infecție a gingiilor. Tipul mai sever de boala parodontala afecteaza ligamentele parodontale și osul alveolar. Boala parodontală este cauzată de o bacterie din placa dentară care este o substanță lipicioasă care se formează pe dinții la câteva ore după masă în lipsa unui periaj. De aceea, periajul regulat al dinților și vizita la dentist poate ajuta la prevenirea bolii parodontale .

La Dental Medical, oferim tratamente parodontale care vă vor restabili sănătatea gingiilor și a altor structuri dentare de susținere. 

În unele cazuri, o boală parodontală poate duce la slăbirea unui dinte. Când se întâmplă acest lucru, extracțiile dentare reprezintă este o posibilă opțiune de a salva dinții rămași sănătoși. 

Astfel, la Dental Medical puteți beneficia de tratamente medicale, dar și proceduri ce presupun extracții dentare reușite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *