Uncategorized

Câteva beneficii mentale și fizice ale masajului terapeutic și ale kinetoterapiei

Dacă în prezent te gândești la un masaj terapeutic dar nu știi unde să mergi pentru a obține doza de sănătate de care ai nevoie, află că la MovKinetic te poți bucura de aceste servicii oferite de profesioniști în domeniu. După cum știți, masajul terapeutic și serviciile de kinetoterapie au multe beneficii pentru corp și mușchi. Să aruncăm o privire împreună asupra acestora:

1. Masaj pentru a calmă durerile musculare

MovKinetic îți pune la dispoziție servicii de kinetoterapie în București, iar un masaj este unul dintre cele mai bune instrumente de recuperare în cazul durerilor musculare care apar după antrenament, în special pentru sportivii de performanță. Pe lângă ameliorarea durerilor musculare, terapia prin masaj poate reduce și durerea corporală la persoanele cu durere cronică sau orice sindrom în care durerea este un efect secundar. Unele studii arată că masajul terapeutic poate ameliora durerea asociată cu fibromialgie, intervenții chirurgicale și multe altele.

2. Eliberați stresul și anxietatea

Liste nesfârșite de lucruri de făcut, termene limită, obligații familiale, încercarea de a ține pasul cu toți prietenii tăi — majoritatea adulților din ziua de azi sunt plini de responsabilități. Masajul regulat sau ședințele de kinetoterapie pot ajuta la reducerea stresului și anxietății pe care le simțiți în fiecare zi. Nu numai că ai timp să te simți bine, dar terapia prin masaj îți poate ajută mintea și corpul să se relaxeze. Din punct de vedere fizic, masajul permite corpului să elibereze tensiunea, iar din punct de vedere spiritual creează o senzație de calm și reduce anxietatea.

3. Te poate ajută să dormi mai bine

Așa cum există stres și anxietate astăzi, la fel este și privarea de somn. Dacă ai nevoie de puțin ajutor pentru relaxare, poți lua în considerare includerea masajului regulat în rutină ta de wellness. Masajul terapeutic te poate ajuta să adormi mai repede, să te odihnești după cum este necesar și să obții o calitate mai bună a somnului. Terapia prin masaj este cunoscută ca fiind cea acre ajută persoanele cu insomnie să se odihnească mai bine.

4. Îți poate stimula funcția imunitară

Dacă simți că suferi în mod constant de răceli sau de alte boli minore, poți beneficia de un masaj terapeutic. Acesta crește numărul de limfocite – un tip de globule albe care protejează organismul de boli. Știința arată, de asemenea, că terapia prin masaj poate reduce șansa de afecțiuni precum inflamația și cortizolul.

5. Masajul vă poate crește flexibilitatea și mobilitatea

Poți să-ți atingi degetele de la picioare? Dacă tocmai ai încercat-o și ți-ai dat seama că nu, poți beneficia de un masaj terapeutic sau de o ședință de kinetoterapie în București care te va menține în formă și care te va ajuta să arăți cât mai bine. Prin manipularea țesuturilor moi din tot corpul, terapia prin masaj poate îmbunătăți mișcarea și flexibilitatea articulațiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *