Uncategorized

Ce stii despre efectul Placebo?

Mintea omului are o mare putere de a influenta vindecarea organismului de anumite afectiuni, iar efectul Placebo este unul dintre acestea. Daca o persoana careia i se administreaza un tratament este convinsa ca starea de santate i se va imbunatati, are mari sanse de vindecare, chiar daca, acest este inactiv din punct de vedere medical.

In cele ce urmeaza impreuna cu DoctorMit vom prezenta ce este efectul Placebo, cum functioneaza, ce afectiuni raspund la efectul Placebo si care sunt factorii influentatori ai efectului Placebo.

Efectul Placebo este un termen medical si este folosit pentru a desemna o substanta inactiva din punct de vedere chimic, dar care duce la o imbunatatire reala, fara baza intr-un tratament real, a starii de sanatate a unui pacient.

Ca urmare, daca o persoana se asteapta ca medicamentul pe care l-a luat sa produca un efect pozitiv, atunci este foarte posibil ca propria chimie a organismului sa produca efecte similare celor pe care le-ar fi provocat un medicament real. Efectul Placebo este declansat de increderea persoanei in beneficiile tratamentului si in asteptatile de a se simti mai bine, mai degraba decat de caracteristicile Placebo-ului in sine.

Efectul Placebo poate produce modificari fiziologice, precum cresterea ritmului cardiac sau a tensiunii arteriale. De asemenea este folosit cu mult succes in tratarea depresiei, anxietatii, sindromului de colon iritabil, a durerii cronice si a oboselii.

Studiile arată că efectul Placebo produce modificări fiziologice, precum creșterea ritmului cardiac sau a tensiunii arteriale. El este folosit cu succes pentru tratarea depresiei, anxietății, sindromului de colon iritabil, a durerii cronice și a oboselii.

Afla daca functioneaza efectul Placebo pentru ca factorii influentatori ai acestuia sunt caracteristicile tratamentului, atitudinea generala a pacientului, relatia dintre medic si pacient.

Cand discutam despre caracteristicile tratamentului ne referim la faptul ca daca discutam despre administrarea unor pastile reale, persoana careia ii sunt administrate va crede ca acestea contin o substanta activa si ca sunt un medicament eficient. Pastilele care au dimensiuni mai mari vor sugera o doza mai puternica decat pastilele care au dimensiuni mai mici, astfel ca administrarea a doua pastile produce un efect mai mare decat doar a uneia.

Atitudinea generala a pacientului se traduce prin faptul ca daca o persoana este optimista si crede ca tratamentul va functiona, sansele ca efectul Placebo sa se declanseze sunt mai mari.

Relatia dintre medic si pacient are un rol important. Daca persoana are incredere in medicul care prescrie tratamentul este foarte posibil ca efectul Placebo sa se declanseze. Aici este foarte important sa mentionam ca efectul Placebo nu inseamna ca boala nu exista.

In alta ordine de idei, daca simptomele unei afecțiuni de care sufera o persoana sunt ameliorate prin administrarea unui tratament Placebo, putem spune ca starea mentala are un rol foarte important in vindecare.

Descopera si alte informatii despre subiect din urmatorul videoclip DoctorMIT:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *