Cum se alege un aparat de sudura?

Tehnologia vine in ajutorul nostru intr-o multime de situatii si usureaza tot felul de activitati, astfel ca in gospodarie si nu numai avem nevoie de diferite produse. Printre cele mai utile se dovedesc a fi cele de sudura pe care ne putem baza in mai multe contexte, motiv pentru care la Unelte Export este disponibila o gama foarte variata. Raportul calitate – pret este unul ideal si este imposibil sa nu fie descoperite cateva optiuni care sa ii multumeasca si pe cei mai pretentiosi.

Una dintre cele mai comune optiuni este reprezentata de aparatul de sudura cu elecrozi inveliti, acesta fiind considerat traditional si se bazeaza pe un sistem simplu, ce presupune unirea a doua bucati metalice prin topire. Printre avantajele principale ale acestuia se numara tarifele accesibile, posibilitatea de folosire in diferite conditii, atat la interior, cat si la exterior, iar la capitolul eficienta sta foarte bine, pe cand la capitolul minusuri se poate aminti consumul ridicat de energie.

O alta optiune este aparatul de sudura de tip MIG sau MAG, care presupune folosirea gazului inert activ sau inactiv si aduce un tip de sudura pe orice suprafata metalica care nu permite dupunerea rezidurilor. La capitolul avantaje putem aminti rezultatele netede, fine, precizia cu care pot fi folosite aparatele si nici nu este necesara de o experienta in acest sens, astfel ca reprezinta o solutie ideala pentru incepatori. Singurul minus poate fi reprezentat de preturi, care sunt ceva mai ridicate decat in alte conditii si este recomandat ca aparatele de acest tip sa fie folosite la interior.

Nu trebuie omisa nici posibilitatea de a opta pentru un aparat de sudura TIG, adica cu gaz inert, care aduce mai multe avantaje, incepand de la faptul ca gazul utilizat va duce la impiedicarea oxidarii. Utilizatorii au parte de toata libertatea necesara intrucat pot fi sudate o multime de tipuri de metale, fie ca vorbim despre aliaje feroase sau neferoase, iar precizia este maxima, motiv pentru care nu este nevoie de o experienta deosebita din partea utilizatorilor. La capitolul minusuri se pot aminti preturile mai ridicate sau faptul ca procedurile sunt ceva mai lente, insa totul este usor de inteles in conditiile in care precizia este maxima.

O alta posibilitate este reprezentata de aparatul de sudura autogen ce se foloseste de un fir metalic pentru topirea materialelor dorite, iar acesta se remarca prin faptul ca poate fi utilizat chiar si in cazul materialelor degradate si nici nu este nevoie de o experienta bogata pentru a fi folosit asa cum se cuvine. In schimb, dimensiunile sale sunt ceva mai mari decat ale altor variante, astfel ca este manipulat si depozitat cu dificultate in anumite conditii, insa oricare ar fi optiunea preferata, aparate de sudura se pot alege de la Unelte Export.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *