De la Martorii lui Manwe la Martorii lui Yahwe (Iehova)

Cine au fost martorii lui Manwe?
Au fost cei trei vulturi care dadeau rotocoale muntelui pe care se inchinau rugaciuni lui Dumnezeu, numit ERU sau ILUVATAR. Acest munte se afla pe insula numita mai tarziu, a Atalantilor (a celor Cazuti).
Cine sunt martorii lui Yahwe?
Sunt oameni apartinand unei unitati numite Turnul de veghe, care interpreteaza Biblia conform propriilor concepte si ganduri, in afara traditiilor sau a oricarei alte religii. A fost infiintata in 1911 de catre Charles Taze Russell in Pittsburgh (daca veti citi despre Experimentul Philadelphia o sa auziti despre acest oras).
Cum se pronunta corect Yahwe?
Iehova este o adaptare romaneasca, iar numele Yahwe nu se pronunta IAHVE ci IAUE (cu accent pe IA), asa cum MANWE se pronunta MANUE (cu accent pe MAN). Yahwe este o ramasita a numelui Manwe si reprezinta pe cel mai mare dintre Ingerii Primordiali pe care Dumnezeu i-a facut. Manwe este Regele Lumii, Dumnezeul planetei Pamant.
Care este cea mai mare confuzie creata in jurul lui Yahwe?
Toata lumea crede ca Yahwe este Dumnezeul evreilor, sau numele dat lui Dumnezeu de catre evrei. Asa ca martorii lui Yahwe nu sunt pe atat de impartiali pe cat se vor.

Doar ca Yahwe este o ramasita din numele Manwe, numele primordial. Astfel, tot studiul Cabalei (pe care n-am citit-o, dar am citit referi la ea) este pe un drum gresit, caci ei citesc un nume gresit din start. Poate voit, poate nu.
Care este urmatoarea mare confuzie legata de Yahwe?
Toti cred ca Manwe este Dumnezeul Suprem. Dar El nu este. El este FIUL. Adica Iisus. Da, Regele Lumii a venit EL INSUSI sa dea lupta in trup de om.
Paralele intre ideile lui Argesanu si martorii lui Iehova?
In cartea Cele 7 peceti, la paginile 56-57 Argesanu aminteste despre cei 144 000 de ingeri cazuti, pedepsiti sa stea pe Pamant pana la Judecata finala a Terrei. “Martorii lui Iehova cred ca doar 144.000 de barbati si femei vor merge la cer pentru a guverna ca regi si preoti alaturi de Isus peste pamant pentru 1.000 de ani prin intermediul Regatului mesianic.” (Wikipedia)
Se cred martorii lui Yahwe, martorii lui Manwe?
Daca ne luam dupa sigla Turnului de Veghe observam 3 vulturi imbratisati cu aripile deschise. Poate fi, desigur, o coincidenta.