FARA VAZUL FIZIC – Experiment

Am facut un experiment in ultimele 3 zile in ceea ce priveste lipsa vazului. Am vrut sa vad cu reactioneaza sistemul la amortirea unuia dintre simturi. Teoretic si ca o consecinta a miturilor urbane, m-am asteptat sa-mi sporeasca celelalte simturi. Si poate ca s-ar fi intamplat, insa lucrurile pot fi disimulate putin.
ZIUA 1
Experimentul se petrece dupa orele 19:00 cand deja este intuneric afara. Mi-am acoperit ochii bine, bine de tot, si i-am tinut si inchisi. Cineva m-a luat de mana si m-a plimbat prin oras pret de o ora, o ora si jumatate.
Concluzii: Apare la inceput senzatia de ameteala. Sistemul de ghidare se schimba. Stimulii exteriori capata forta supra-naturala, in sensul ca se poate vedea exact puterea lor asupra creierului, asupra subconstientului. Am mai spus, creierul are capacitatea sa traduca in imagini stimului externi. Nu recomandam conversatii la prima incercare. Va buimaceste!
ZIUA 2
Experimentul se desfasoara dupa orele 20:15, cand de asemeni este intuneric. De data asta am ales un loc nepopulat. Persoana insotitoare nu m-a mai atins, ci de la distanta de maxim 2 metri m-a ghidat, timp de aproximativ 30 minute.
Concluzii: Constientul percepe altfel situatia.

Deja esti pe cont propriu, nu mai ai sprijin in cazul unei denivelari de teren, care, datorita vazului fizic stabileste un echilibru conform lumii in care socializezi. Tot sistemul de orientare se comporta ca mansa unui avion lasata libera. Nu mai percepi unghiurile exacte sub care poti stabili centrul de greutate. Intr-un mod ciudat, urmand indicatorii vocali de la distanta, creierul deseneaza in minte cararea pana la ei. Exista posibilitatea ca daca cel de-al treilea ochi sa fie mijit, sa apara in minte adevarata cale pe care mergeti.
ZIUA 3
Experimentul s-a desfasurat de asemeni seara, dupa orele 20:00, cand era intuneric. A fost ultima incercare, cand insotitorul statea la o distanta de pana in 50 m iar eu trebuia sa ajung la el. Se intervenea in cazurile extreme cand exista risc de accidentare serioasa.
Concluzii: nu faceti asta cand este frig afara!