Femibion si calendarul menstruatiei

Multe femei care se straduiesc sa ramana insarcinate si nu reusesc trebuie sa stie mai multe despre zilele fertile, iar calendarul menstruatiei poate fi o unealta foarte utila de care se pot folosi. Femibion este cel mai bun prieten al viitoarelor si actualelor mamici, iar acesta ne lamureste cu privire la cele mai fertile zile ale lunii, cand exista o fereastra de circa 6 zile cand este recomanda conceperea copilului. Totusi, calendarul menstruatiei este ideal pentru a prezice cand are loc ovulatia, astfel incat sa fie mai usor sa se determine momentul ideal pentru concepere.

Monitorizarea ovulatiei

De asemenea, exista cateva simptome ale ovulatiei, iar unul dintre cele mai clare este cresterea temperaturii bazale cu cel mult un grad si se poate masura prin intermediul unui termometru special care se achizitoneaza din farmacii. Asadar, temperatura creste imediat dupa ovulatie, ceea ce presupune ca este usor sa se determine cand a avut loc fenomenul, pentru ca informatiile sa fie trecute in calendar si cu ajutorul acestora sa se creeze un precedent. O alta unealta de care se poate folosi oricine este kit-ul de ovulatie care calculeaza nivelul hormonilor din organism. Acesta este foarte usor de utilizat si poate fi asemanat cu un test de sarcina, iar pe baza informatiilor obtinute se poate determina, din nou, cand a avut loc ovulatia.

Semnele ovulatiei

Inainte si in timpul ovulatiei modificarile hormonale pot afecta intregul organism, astfel ca exista multe semne care sa marcheze prezenta acestui fenomen. Un prim simptom poate fi observat la nivelul mucusului cervical, care isi poate schimba structura, devenind similar albusului de ou, iar daca devine lipicios si umed acesta poate fi un semn bun al fertilitatii. Ascutirea simturilor poate fi un alt semn al ovulatiei, intrucat cele mai multe femei constata faptul ca pot mirosi mult mai bine. De asemenea, si cresterea sensibilitatii sanilor este un semn initial al ovulatiei, problema fiind cauzata de modificarile hormonale din aceasta perioada. In acelasi timp, unele femei pot simti la propriu ovulatia prin dureri moderate sau severe in zona inferioara a abdomenului, iar acestea se pot manifesta de la cateva minute pana la cateva ore.

In unele situatii pot aparea si scurgerile vaginale usoare, durerile de cap si de burta, insa toate acestea pot fi prevenite cu ajutorul medicamentatiei adecvate insa care trebuie adminitrata doar sub atenta supraveghere a medicului. In plus, multe dintre simptome pot fi semne ale unor probleme precum prezenta chisturilor ovariene, motiv pentru care fenomenul trebuie monitorizat cu atentie si luate masurile adecvate atunci cand este nevoie. Asadar, fie ca iti doresti sa ramai insarcinata, fie sa eviti acest pas, Femibion iti propune calendarul menstruatiei care iti va fi util pentru determinarea zilelor fertile, dar si in numeroase alte cazuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *