Uncategorized

Paleta de culori îți dă dureri de cap?

În ultima perioadă, tot mai mulți români au simțit nevoia unei schimbări în casă, fie că vorbim de alegerea unui alt model de mobilă, fie de nuanțele încăperii. Deși albul pare să eclipseze paleta vastă de culori, specialiștii în decorațiuni și renovări încurajează folosirea nuanțelor stridente, deoarece acestea îți pot schimba starea de spirit, de cele mai multe ori în bine. Fiecare culoare are o însemnătate care se va reflecta, ulterior, asupra persoanelor care petrec mult timp în acel spațiu.

În cazul în care prețuiți prea mult albul pereților, puteți încerca să aduceți culoare camerei prin mobilă sau chiar decorațiuni. Totodată, dacă vă plac locurile mai simpliste, un perete vopsit în galben sau în orice altă culoare vie, ar putea trezi energia de care ai nevoie. Există sute, poate chiar mii de combinații decorative care vă pot face viața mai activă sau, în cazul în care sunteți niște persoane agitate care au nevoie de liniște și relaxare, puteți alege un decor potrivit care să vă inducă în starea pe care v-o doriți. De-a lungul timpului, atât medicii, cât și specialiștii în design au studiat felul în care organismul uman reacționează la estetica mediului în care se desfășoară. În acest sens, încă de mici, copiii primesc informații despre semnificația culorilor, astfel încât, după nuanțele preferate, își pot crea o oarecare părere despre personalitatea fiecăruia.

În 2020, pe timpul pandemiei de COVID-19, specialiștii din acest domeniu au încurajat persoanele afectate de virus să facă unele schimbări la nivel vizual. Mulți dintre noi s-au confruntat cu semne de anxietate și depresia, însă puțini știu că una dintre soluțiile de a combate aceste stări poate fi reamenajarea spațiului în care aceștia se desfășoară. Deși albul este considerată cea mai potrivită nuanță în amenajarea unui încăperi, anul trecut, specialiștii au venit cu propunerea de a introduce culori vii, pe motiv că lipsa de activitate în aer liber poate fi compensată la nivel psihic cu prezența anumitor culori, în special cele vii precum galben, verde, roșu, roz sau chiar portocaliu. Persoanele care au ținut cont de sfaturile specialiștilor s-au declarat mulțumiți în legătură cu efectele rezultate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *