Uncategorized

Puseuri de creștere bebeluși – fenomenul care îi sperie pe părinți

Se întâmplă adesea ca părinții să fie excesiv de atenți și grijulii cu cei mici, fie din dorința de a-i proteja constant, fie pentru că simt un atașament special față de ei. Din aceste motive orice mici schimbări apar, mai ales la începutul vieții, sunt pentru adulți surse de panică si stres. Unele dintre cele mai cunoscute sunt referitoare la puseurile de creștere ale bebelușului, despre care proaspeții părinți nu sunt suficient de bine informații. Un astfel de puseu este, de fapt o perioadă de câteva zile în care copilul poate crește brusc și în care mesele acestuia vor fi mult mai bogate cantitativ în alimente.

Când apare acest proces?

Este foarte interesant faptul că aceste puseuri de creștere urmează un grafic destul de exact, iar la majoritatea nou-născuților apar în aceeași perioadă. Fie în prima lună de viață, fie în următoarele trei, patru, șase sau nouă luni, părinți pot observa creșteri semnificative ale copiilor lor în lungime sau în greutate.

Care sunt simptomele?

Este foarte ușor să identificăm simptomele unui puseu de creștere la bebeluși, pentru că în primul rând apetitul acestora crește considerabil și vor dori să fie hrăniți de mai  multe ori pe zi. Totodată, somnul din timpul nopții al copilului este întrerupt, din dorința acestuia de a se hrăni, și mai important de atât este faptul că stare de nervozitate a acestuia crește din cauza lipsei de odihnă. Adesea, un semn care indică creșterea subită este plânsul necontrolat, iar hăinuțele celui mic vor fi mult mai mici.

Un fenomen absolut normal

Din dorința de a-l proteja pe cel mic, părinții tind să intre în panică în momentul unui asemenea proces. Ce trebuie să înțeleagă aceștia este faptul că nu trebuie să se îngrijoreze absolut deloc, ba din contră, acest lucru înseamnă că cel mic se dezvoltă corect și că este perfect sănătos. Pe de altă parte, este indicat ca părinții să meargă la medic, în momentul în care observă diferite dureri care se datorează creșterii sau apariția unor eczeme, a febrei sau a inflamației. Mai mult aceștia pot sesiza faptul că bebelușul nu își poate mișca membrele ca în mod normal.

Ce măsuri vor lua părinții

Perioada puseurilor de creștere la copii este extrem de stresantă si epuizantă pentru părinți, însă este foarte important ca aceștia să știe că nu e nevoie de suplimentarea laptelui matern cu o formula de lapte praf și contrat tuturor așteptărilor, este foarte important ca mămicile să fie odihnite pentru a se putea avea grijă de cel mic. Clubul Bebelușilor este locul în care poți găsi informații utile cu privire la aceste momente, care te vor ajuta cu siguranță să treci mai ușor peste ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *