Uncategorized

Ultimele noutati administrative care trebuie avute in vedere

In aceasta informare dorim sa va aducem la cunostinta noile modificari administrative din cadrul primariei orasului nostru. Astfel, incepand cu data de 30.06.2020, cateva functiuni ale cladirii din Strada Libertatii se vor trasfera in corpul B al complexului central administrativ din Strada Sfantul Ioan, noua cladire a primariei noastre, care tocmai a fost receptionata de la constructor.

In primul rand biroul de inmatriculari auto se muta in complexul central. Toata activitatea de programari pentru premise auto, programari pentru preschimbare taloane si pentru inmatriculari de vehicule noi si de ocazie isi va desfasura activitatea aici. La aceasta mutare s-a luat in calcul si distanta ma scurta pe care o vor avea de parcurs cetatenii municipiului nostru pentru serviciile adiacente. Fiind amplasat in centrul orasului, noul sediu este aproape de multe alte zone de servicii complementare precum birouri de avocati, notari publici, birouri de traduceri acte auto, centre de fotocopiere a documetelor si altele asemenea. Nu in ultimul rand in cadrul cladirii se vor putea face si consultatii de natura juridical pentru cei care doresc sa cumpere o masina din tara sau din afara granitelor si pasii de urmat in acest sens.

A doua schimbare importanta este faptul ca noua cladire va gazdui oficiul de stare civila. Tot ce tine de inregistrarea actelor de stare civila se va face la etajul 2 birourile 204, 206 si 207. Am adoptat si modelul altor orase si punem la dispozitie acum o sala special amenajata pentru cei care doresc sa marcheze in mod festiv momentul oficializarii casatoriilor. Sala dispune de o capacitate de 250 persoane si este dotata cu tot ce este necesar. Taxa pentru rezervarea si utilizarea salii se achita tot in interiorul cladirii, insa doar la casieria de pe etaj, nu si la celelalte casierii. De asemenea, in cazul in care exista casatorii cu cetateni straini punem la dispozitie un traducator de engleza si un traducator de franceza, acestia ocupand doua posturi nou create in organigrama primariei noastre special pentru a veni in sprijinul cetatenilor.

Al treilea aspect pe care dorim sa il transmitem in aceasta comunicare oficiala este faptul ca noua cladire va gazdui la etajul trei o parte din biblioteca municipala, mai exact sectia de carte straina si cea de periodice. In holul de legatura va fi amenajata zona de cautare electronica a cartilor, precum si zona de acces la periodice in forma electronica.

Pentru cetatenii care calca pragul noului complex administrativ din centrul orasului, pe terasa complexului va functiona un spatiu amplu cu rol de asteptare si relaxare, care va dispune de un bar si de un bufet cu gustari si meniuri pentru cei care doresc sa ia masa de pranz in complex. Tot de pe terasa corpului B, printr-un culoar de legatura se va putea ajunge in corpul A, pentru a facilita accesul si circulatia persoanelor intre cele doua corpuri de cladire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *