Un long dimanche de fiançailles

Acest film mi-a amintit de Baltagul si despre sacrificiul uman. E posibil ca moartea sa poata fi invinsa? E posibil ca intuitia sa fie cu adevarat palpabila? E posibil ca un razboi sangeros, plin de atrocitati sa nu lase urme in sufletul unui tanar de 20 de ani, logodit cu cea pe care o iubeste de ani de zile si a carei inimi inca mai bate in palma sa?
Veti vedea un film destul de dur, plin de durere, de suferinta, devotament, sacrificiu care va va schimba atitudinea asupra vietii si asupra legaturilor interumane. Atitudinea serafica a lui Audrey Tautou reuseste si de aceasta data sa inmoaie inimi de piatra, duritatea aparenta a  lui Marion Cotillard cauzata de piederea fiintei iubite, dorinta de razbunare nu fac decat sa arate ca o iubire puternica nu are sfarsit.

Aceste doua femei, care nu fac decat sa-si caute iubitii pierduti undeva in transee, formeaza o adevarata Vitoria Lipan, o femeie puternica hotarita sa-si gaseasca barbatul cu orice pret.
Daca sunteti slab de inima, nu va recomand filmul, deoarece sunt unele scene mult prea dureroase. Dar si de aceasta data filmul frantuzesc nu m-a dezamagit. Imi place ca se pune accent pe oameni, pe trairi, nu pe o actiune care poate fi vanduta mult prea usor.
Veti mai avea placerea sa vedeti pe Gaspard Ulliel si Jodie Foster,  o Jodie care vorbeste o franceza impecabila in opinia mea.
Vizionare placuta!